Wilgenflat

Aan de Egelantierstraat bouwen we het appartementencomplex de Wilgenflat. Het complex bestaat uit 36 appartementen. Alle appartementen hebben een eigen inpandige berging op de begane grond. Het wordt een galerijflat waarbij de voordeur uitkomt op een buitengelegen galerij. Het complex heeft een lift.

Er zijn vier verschillende type woningen in het complex. Deze hebben een woonoppervlakte van ca. 75m² t/m 88 m². Er zijn twee slaapkamers en een woonkamer met open keuken. De grote ramen tot aan de grond zorgen voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Via de woonkamer heeft u toegang tot het uitpandige balkon. De appartementen op de begane grond hebben ieder een eigen toegang aan de achterkant van het gebouw. Deze appartementen hebben geen balkon maar een eigen terras.

Bouw van de Wilgenflat is in volle gang

Met een grote heistelling zijn de palen voor de fundering in de grond geboord. We gebruiken speciale schroefpalen waardoor ze trillingsvrij in de grond geplaatst werden. Ook is de fundering al gestort en het leidingwerk gelegd dat onder de vloer komt. Deze week is gestart met het leggen van de vloer van de begane grond.

Daarna gaan we de hoogte in
Als de vloer erin ligt worden de dragende muren en de badkamers van de appartementen op de begane grond geplaatst. En daarna de buitengevels.

Wist u dat…
De badkamers volledig in de fabriek worden gemaakt? De badkamer wordt in zijn geheel naar de bouwplaats gebracht. Daar hoeft deze alleen nog
aangesloten te worden.

Techniek Wilgenflat

De appartementen van de Wilgenflat hebben geen gasaansluiting maar zijn aangesloten op een eigen helemaal gasloos warmtenet. De warmte voor de appartementen wordt in de techniek ruimte opgewekt door collectieve warmtepompen. De warmtepompen in deze ruimte gebruiken hierbij PVT
panelen als bron. PVT panelen zijn speciale zonnepanelen die naast elektriciteit ook warmte ‘vangen’ uit de buitenlucht. Deze PVT panelen liggen op het dak van het complex.

Elk appartement heeft een eigen warmtemeter, waardoor u alleen betaald voor de warmte die u ook echt verbruikt.

Tuinontwerp sessies buurttuin Wilgenflat

We zijn gestart met de tuinontwerp sessies voor de buurttuin van de Wilgenflat. Tijdens de eerste sessie hebben we samen een moodboard gemaakt. Stichting Van Beets werkt de ideeën van het moodboard uit in een concept plan. Tijdens de volgende sessie gaan we hierover met elkaar in gesprek.

U kunt als nieuwe bewoner van de Wilgenflat nog steeds mee doen!
De volgende sessie staat gepland op donderdag 19 oktober om 15.00 uur. Het is niet erg als u een sessie gemist heeft. U kunt gerust bij de volgende sessie aanschuiven.

Bent u erbij?
Geef dit dan voor 16 oktober door aan Daniëlle van der Wei. Door te bellen naar 0513 635 705. Of stuur een e-mail naar klantenservice@elkien.nl

OPROEP! Ontwerp samen de buurttuin

In het nieuwe Heechterp ontstaan verschillende buurttuinen. Deze tuinen ontwerpen we graag samen bewoners. De buurttuin van de Wilgenflat is
de eerste buurttuin. Denkt u, als nieuwe bewoner van de flat, met ons mee?

Wat vind u belangrijk? Wilt u veel groen of juist veel bloeiende planten? Zitplekken om elkaar te ontmoeten of misschien een moestuin?

Denk met ons mee en ontwerp uw buurttuin van de Wilgenflat

Samen met Stichting van Beets organiseren we drie tuinontwerp sessies. Iedere sessie duurt ongeveer 1,5 uur:

 • Sessie 1: Donderdag 28 september 2023. Dromen, wensen en ideeën voor de buurttuin verzamelen. Samen maken we met plaatjes een moodboard.
 • Sessie 2: Donderdag 19 oktober 2023. Van Beets heeft de ideeën uitgewerkt tot een concept plan. Hier gaan we met elkaar over in gesprek. Daarna gaat Van Beets aan de slag met het definitieve ontwerp.
 • Sessie 3: Donderdag 23 november 2023. De opmerkingen uit de vorige sessie zijn verwerkt in een definitief plan. Voordat het écht definitief wordt gemaakt, bespreken we het ontwerp nog één keer.

Ontwerpt u mee?
Meld u aan door contact op te nemen met Daniëlle van der Wei. Door te bellen naar 0513 635 705. Of stuur een e-mail naar klantenservice@elkien.nl

Informatie appartementen

In de Wilgenflat komen vier type appartementen met ieder een eigen plattegrond. De appartementen verschillen in indeling en oppervlakte. Maar er zijn ook veel overeenkomsten. Alle appartementen hebben:

 • 2 slaapkamers
 • Badkamer
 • Apart toilet
 • Aparte berging / techniekruimte met opstelplaats voor de wasmachine, bereikbaar vanuit de entreehal
 • Woonkamer met open keuken, verwarmd met vloerverwarming
 • De standaard keuken heeft vier onderkasten en 2 bovenkasten. Als herstructureerder heeft u keuzemogelijkheden voor de keuken.
 • Uitpandig balkon van circa1,7 x 3,5 m die toegankelijk is vanuit de woonkamer
 • Gasloos en voorzien van zonnepanelen
 • WTW systeem (warmte terugwin systeem)
 • Eigen inpandige berging op de begane grond

De badkamer en het apart toilet hebben een donkergrijze vloertegel van 300x300mm. De wanden zijn voorzien van witte wandpanelen. De 2 slaapkamers en badkamer worden verwarmd met een elektrische radiator. In de keuken zit nog geen elektrische kookplaat. Deze moet u zelf aanschaffen.

Planning
 • Start bouw Wilgenflat (mei 2023)
 • Ontwerpen buurttuin (sep - nov 2023)
 • Hoogste punt (januari 2024)
 • Kijk- en meetmoment nieuwe bewoners (begin 2024)
 • Oplevering appartementen (voorjaar 2024)