Wijkmarkt van Heechterp Vernieuwt 9 juli

Afgelopen zaterdag 9 juli organiseerden Elkien en gemeente Leeuwarden de wijkmarkt van Heechterp Vernieuwt! Hier presenteerden we het concept stedenbouwkundig plan aan u en u kon hierop reageren. In dit plan staat waar de nieuwe woningen en wegen straks komen en hoe de buitenruimte ingericht wordt. Was u niet bij de wijkmarkt aanwezig of wilt u het stedenbouwkundig plan nog eens rustig doorlezen? U vindt het plan hier. Van 14 juli tot en met 24 augustus kunt u nog officieel uw mening geven op het plan. Hoe u dit precies doet leest u op onze Info project pagina. Ook het verslag van de bijeenkomsten die hieraan voorafgingen kunt u terug vinden op onze website. Dit verslag vindt u hier.

Naast marktkraampjes met alle informatie over de wijkvernieuwing was er meer te doen op de markt. De kinderen uit de wijk maakten tegels die later gebruikt worden bij de ontmoetingsplekken. Een fietsenmaker repareerde ter plekke fietsen in zijn bus. En natuurlijk mocht een springkussen niet ontbreken.

We kijken terug op een geslaagde wijkmarkt met een goede sfeer en lekkere hapjes en drankjes verzorgd door het Wijkcentrum. Het was niet erg druk maar het druppelde mooi door qua bezoekers. Van de markt is een leuk filmpje gemaakt. Deze kunt u hier bekijken.