Stedenbouwkundig plan vastgesteld

Vorige week stelden de Burgemeesters en wethouders van de gemeente Leeuwarden het Stedenbouwkundig plan voor Heechterp vast. Daarmee zijn we een stap verder in de grote wijkvernieuwing. De planning is dat de gemeenteraad eind november een definitief besluit neemt over het Stedenbouwkundig plan.

We zijn al even bezig met de plannen voor Heechterp
Elkien en de gemeente Leeuwarden hebben eerst een toekomstvisie gemaakt en deze samen met bewoners en huurdersorganisaties uitgewerkt tot een masterplan. Daarna dachten we samen met bewoners na over de inrichting van de wijk voor het stedenbouwkundig plan. Stap voor stap werken we samen aan Heechterp Vernieuwt!

Het stedenbouwkundig plan is door reacties nog op een aantal punten aangepast
Van 14 juli tot en met 24 augustus konden bewoners hun reactie geven op het stedenbouwkundig plan. Er zijn vier officiƫle reacties bij de gemeente binnengekomen. De gemeente heeft deze reacties verzameld en reageert daarop in een document naar de betreffende bewoners. Dit heet een reactienota. Het stedenbouwkundig plan is door de reacties nog op een aantal punten aangepast. U kunt het stedenbouwkundig plan hier bekijken.

Burgemeesters en wethouders hebben het stedenbouwkundig plan vastgesteld
Zij vragen nu aan de gemeenteraad om het stedenbouwkundig plan definitief vast te stellen. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk eind november 2022 een besluit. Houd de agenda van de gemeenteraad op www.leeuwarden.nl/politiek-en-bestuur in de gaten voor de definitieve data.

Hoe nu verder?
Om de nieuwe plannen te kunnen bouwen, moet de gemeente het bestemmingsplan aanvragen. In een bestemmingsplan omschrijft de gemeente waarvoor de grond en gebouwen gebruikt mogen worden. En welke ontwikkelingen er in de toekomst mogen komen. Ook hier mogen bewoners straks weer reageren. Daarnaast gaan we inrichtingsplannen maken. Hierin werken we de inrichting van de wijk met nog meer details uit. Bij het maken van deze plannen krijgen bewoners weer een belangrijke rol om mee te denken.